Sipenieces svētku sacepums
Sastāvdaļas: maltā gaļa, kartupeļi, piens, skābēti kāposti, tomāti, sīpoli, sarkanā paprika, garšvielas, divu veidu sinepes (Krievu vai asās un angļu vai Dižonas).
Kā pagatavot?
Produktus klāj kārtās cepešpannā ar augstām malām vai cepšanai paredzētā stikla traukā. Apakšā liek iepriekš nedaudz apceptu, ar garšvielām pārkaisītu malto gaļu. Tad liek kārtu ar šķēlītēs grieztiem tomātiem, tad skābētus kāpostus. Pēc tam veido kārtu ar svaigu sīpolu ripām. Nākamajā kārtā - šķēlēs vai riņķīšos sagrieztu sarkano papriku. Virsū liek iepriekš pagatavotu kartupeļu biezputru, kam kuļot pievienots nedaudz piena. Labākai garšai putrā iemaisa timiānu un abu veidu sinepes. Liek cepeškrāsnī 200-210 grādos un cep tik ilgi, līdz biezputrai izveidojas brūngana garoziņa.