AS
"Cēsu alus" šī gada februārī uzsāka dabīgi raudzētā
kvasa tirdzniecību Latvijā. Piedāvājot patērētājiem augstvērtīgas
kvalitātes produktu Latvijā vēl visnotaļ šaurā nišā – dabīgi
raudzētā kvasa kategorijā – Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecības
rezultāti ir pārsteidzoši veiksmīgi. Piecos mēnešos
Ulmaņlaiku kvasa realizācijas apjomi sastāda 600 tūkstošus
litru, kas jau pārsniedz sākotnējo Cēsu alus mērķi
– līdz gada beigām pārdot miljons litru kvasa.
"Šobrīd
Latvijas kvasa tirgu var sadalīt divās daļās – raudzētie kvasi
un neraudzētie kvasi, kas ir ražoti izmantojot iesala ekstraktu. Mēs
redzam perspektīvu tieši raudzētā kvasa segmentā, tādēļ piedāvājot
Ulmaņlaiku kvasu, plānojam palielināt kopējo raudzētā
kvasa tirgus īpatsvaru Latvijas kvasa tirgū, kas šobrīd vēl ir
salīdzinoši neliels" stāsta AS "Cēsu alus" tirdzniecības
un mārketinga direktors Gustavs Zatlers.
Pieaugot
kvasa pieprasījumam tieši vasarā,
Cēsu alus uzsāk izlejamā
Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecību.
Līdz rudenim vasaras pilsētā –
Jūrmalā iedzīvotāji un atpūtnieki varēs iegādāties kvasu apmeklētākajās
Jūrmalas vietās – Lielupē, Dubultos, Dzintaros un Majoros.
Izlejamā kvasa tirdzniecības vietas tiks izvietotas minēto rajonu
dzelzceļa stacijās, kur vasaras brīvdienās pulcējas ievērojams
skaits atpūtnieku un pilsētas viesu.
"Ulmaņlaiku
kvass pateicoties tā dabīgajai raudzēšanas metodei un kvalitatīvajām
garšas īpašībām patērētājiem asociējas ar izlejamo kvasu, ko
reiz varēja nopirkt izlejamā veidā pilsētvidē no lielām metāla
mucām. Cēsu alus, rūpīgi pētot tirgus un patērētāju paradumu
maiņas tendences, elastīgi pielāgojas patērētāju vajadzībām
maksimāli cenšoties tās apmierināt. Tādēļ esam uzsākuši izlejamā
kvasa piegādi un tirdzniecību vasaras visapmeklētākajā pilsētā
Jūrmalā" pauž G. Zatlers.
Rīgā
izlejamais Ulmaņlaiku kvass
šovasar ir iegādājams visos lielākajos brīvdabas pasākumos un
iedzīvotāju iecienītajos tirdziņos. Jau šajā nedēļas nogalē
izlejamā Ulmaņlaiku kvasa
tirdzniecība notiks Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica
2009" Rīgā, Siguldā un Jelgavā.
Ulmaņlaiku
kvass tiek gatavots pēc tradicionālas metodes, tādēļ šajā
produktā var būt līdz 0,5 % alkohola. Dabiskas rūgšanas gaitā radies
iespējamais alkohola procents nepadara dabiski raudzēto kvasu par
alkoholisku dzērienu, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas
alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie ierobežojumi par produkta atrašanās
vietu un tirdzniecības aizliegumu.
Ulmaņlaiku kvass ir bezalkoholisks dzēriens un to var lietot
uzturā bez ierobežojumiem, tā iedarbība uz cilvēka organismu
ir līdzīga kā kefīram un skābputrai, kas turklāt regulē zarnu
trakta darbību un neļauj vairoties kaitīgiem mikrobiem.
Papildus informācija:
Agita Baltbārde
AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr. 67511390; 29133073