Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Receptes

Rakstainas, violetas, zilas un zeltainas © DIENA

Pat ja Lieldienās šogad nav ļauts satikties un pulcēties, olu krāsošanas prieku var noorganizēt arī pavisam šaurā mājinieku lokā vai pat tikai savā nodabā. Iespējams, nesteidzīga mājās būšana ir īstais brīdis, lai ļautos eksperimentiem ar Lieldienu olu noformējumu.

Kā mājās pagatavot humosu © DIENA(1)

Humoss ir viens no Vidējo un Tuvo Austrumu garšīgākajiem ēdieniem. Ne gluži ēdieniem – šajā reģionā to lieto, tāpat kā mēs lietojam majonēzi, – pie visa. Reģionā vēl joprojām nespēj vienoties, vai humosa izgudrotāji ir Ēģiptes arābi vai tomēr ebreji, kas pirmie samala turku zirņus kopā ar sezama sēklu pastu, citronu sulu un ķiploku. Humosa kari turpinās ne tikai par vēsturi, bet vēl jo trakāk – par šodienu. Diskutēts tiek par labāko konsistenci, temperatūru un perfektāko piedevu. Saplēsties var pat labākie draugi, ja atklāj, ka katrs iecienījis citu humosiju (ēstuve, kurā pārdod tikai humosu).