Notiks siera siešana, alus un citu dzērienu darināšana, maizes cepšana, kaņepju aizdara gatavošana, reņģu un bušu kūpināšana. Varēs piedalīties sīpolu griešanas, kartupeļu un burkānu tīrīšanas, siera rituļa ripināšanas, alus mucas celšanas un medus laizīšanas sacensībās. Interesentus iepazīstinās ar Jāņu ēdienu receptēm, varēs uzzināt padomus tie, kuri svētkos par daudz ēduši un dzēruši. 20. jūnijā, Amatu dienā, plkst. 14.00 ezera krastā folkloras kopa “Grodi” mācīs veidot ugunskurus atbilstoši katra novada tradīcijām. Darbosies kokgriešanas, pīšanas, kalšanas, podniecības, aušanas un adīšanas darbnīcas. Līksma solās būt otrdiena, 21. jūnijs, kad Sentēvu tradīciju dienā no plkst. 14.00 muzeju pieskandinās dziesmas, dejas, rotaļas, teikas un pasakas, būs apdziedašanās un pat buršanās! Trešdien, 22. jūnijā, būs Rotāšanās diena. Jau no plkst. 14.00 varēs apgūt pirts slotu siešanas gudrības, iet pirtī, vākt zāles, pīt vainagus un mācīties ar dabas līdzekļiem kopt ķermeni. Tiks postas un pušķotas muzeja mājas un pagalmi – kā pienākas pirms Zāļu vakara. Ielīgošanas nedēļa noslēgsies ar tradīcijām bagātu un līksmu Zāļu vakara pasākumu, kad no plkst. 21.00 līdz saullēktam Brīvdabas visi aicināti svinēt latvisko tradīciju garā, dziedot, dejojot, ejot rotaļās un veicot dažādus Zāļu vakara rituālus. Noslēgumā spēlēs arī balles mūzika. Svarīgi, ka šajā vakarā visi apmeklētāji aicināti ne tikai vērot un skatīties, bet arī aktīvi līdzdarboties Zāļu vakara tradīciju izpildīšanā. Līdz ar dziesmām un dejām visi kopā sagaidīs sauli!Biļetes uz pasākumu „Zāļu vakars Brīvdabas muzejā” var iegādāties „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv. Cenas: Ls 4-15.
Brīvdabas muzejā sāks līgot jau svētdien
Jau no 19. jūnija Brīvdabas muzejā sākas ielīgošanas pasākumi, kas ilgs līdz pat 23. jūnijam un noslēgsies ar tradīcijām bagātu un lustīgu Zāļu vakaru, informē mediju koordinatore Aiga Ozoliņa, SIA “Engage”. Svētdien, 19. jūnijā no plkst. 12.00 visi aicināti uz Gardēžu dienu, kad dažādās muzeja sētās tiks rādīts, kā gatavot svētku cienastu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.