Gastroenterologs un dietologs Edgars Bodnieks skaidro, ka vienā ēdienreizē uzņemt visas dienas enerģiju nav ieteicams. Ja vienā ēdienreizē tiek daudz apēsts, tad vienā reizē tiek uzņemts pārāk daudz enerģijas un, ja šī ēdienreize ir vēl vakarā pēc darba - pirms miera, tad organisms nespēj uzņemto enerģiju patērēt. Rodas liekā svara riski. Tā ir liela slodze arī kuņģim, var rasties dedzināšanas sajūta. Tāpat pārāk liels barības daudzums vienā reizē ir slodze zarnām, aizkuņģa dziedzerim. Veselībai un dzīves kvalitātei šāds ēšanas režīms par labu nenāk. Vienisprātis ir arī dietoloģe Lolita Neimane. Viņa iesaka ēdienreižu skaitu palielināt vismaz līdz trim, starplaikus uzkožot vieglu maltīti. Viņasprāt maza uzkoda arīdzan var aizstāt ēdienreizi. Aplami ir uzskats, ka pēc sešiem nevajadzētu ēst, skaidro L.Neimane, jo tas ir laiks, kad cilvēks pārnākot no darba atpūšas, un kopā ar ģimeni ietura kopīgu maltīti. Ēst gan nevajadzētu divas vai trīs stundas pirms miega.
E.Bodnieks veselīgai un pilnvērtīgai dzīvei iesaka ēst
četras ēdienreizes dienā un divas starpēdienreizes, apēdot kaut
ko vieglu, piemēram, banānu vai ābolu. Ļoti svarīgi dzert daudz
šķidruma un nekad neizlaist brokastis.
Sūti savu jautājumu uz [email protected]