Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Kā novārīt visstiprākās olas Lieldienu olu kaujām

Lieldienas vairumam no mums nav iedomājamas bez olu kaujām, turklāt tā ir ne tikai jautra atrakcija ģimenes vai draugu lokā. Ikvienam derētu vismaz pāris reizes arī uzvarēt, jo ticējums vēsta - kam stiprāka ola, tam ilgāks mūžs. Ja olu krāsošanu esi atlicis uz svētku rītu, šie daži vienkāršie knifiņi palīdzēs tikt pie stiprākām Lieldienu olām.

Jāsāk jau ar olu izvēli. Kaut Lieldienās krietni aug pieprasījums pēc baltajām olām, ierasti tās ir trauslākas par brūnajām, tāpēc kaujām labāk izvēlēties tieši brūnās olas. Stiprākās būs olas, kuras ir ar spicāku, konusam vairāk līdzīgu tievo galu.Čaumalu ļoti bojā straujas temperatūras svārstības, tāpēc nav ieteicams verodšā ūdenī uzreiz likt tikko no ledusskapja izņemtu olu. Labāk olu pirms vārīšanas vismaz stundu paturēt istabas temperatūrā. Olas nav vēlams uzreiz likt verdošā ūdenī arī pēc tam - čaumalā radīsies mikroplaisas. Labāk olas pēc paturēšanas istabas temperatūrā ielikt siltā ūdenī un tikai tad ūdeni sākt karsēt.Olas ieteicams vārīt uz vidēji karstas, nevis maksimālās liesmas, lai tās, ūdenim stipri burbuļojot, nesistos cita pret citu un pret katliņa malām.Ūdenim, lai olas būtu stiprākas, ieteicams piebērt nedaudz sāls. Nav ieteicams lietot etiķi - kaut tas padara krāsu košāku un noturīgāku, čaumala kļūs trauslāka.Ja gribam stipras olas, tad pēc izvārīšanas tās nedrīkst uzreiz likt aukstā ūdenī - jau atkal straujas temperatūras maiņas, kas "traumē" čaumalu. Labāk olas brīdi paturēt no plīts noņemtā katliņā tajā pašā ūdenī, kurā vārītas, un tikai tad ņemt ārā un atdzesēt istabas temperatūrā.Lai veicas olu kaujās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko