Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Krogu apskats: Cydonia Gastropub

Mani mājdzīvnieki pēdējās dienās ir sacēlušies pret ēdienu, jo viņiem gribas kaut ko daudzveidīgāku par sauso barību. Es to saprotu – man pašam pēc gadumijas pārmērībām ir vēlme pēc kā veselīgāka. Tāpēc ekorestorāns Cydonia Gastropub bija piemērota izvēle aprakstīšanai. Dodoties uz turieni, faktam, ka ēdieni ir pagatavoti no ekoloģiskām izejvielām, gan nebija izšķirošās nozīmes – drīzāk ierindojumam portāla Kurš uzsauks? pērnā gada restorānu Top 10.

Cydonia ir Berga bazārā – telpās, kur ēdināšanas iestādījumi mainījušies ar prognozējamu regularitāti, kopš tur mita Deko bārs. Ceru, ka Cydonia te paliks ilgāk, jo ir to pelnījusi. Arī iepriekšējais bija pelnījis garāku mūžu – sardīniešu restorāns Murales, kas man patika, – taču, iespējams, bija pārāk eksotisks, lai pārdzīvotu krīzi. Jūras velšu zupa tur bija gardākā Rīgā – vismaz par tādu cenu. Par picām daži teica to pašu. Ar kvalitatīvu kulināru kontinuitāti var rēķināties arī Cidonijas apmeklētāji, jo īpašniece ir tā pati sardīniešu kundze. Un picas arī Cidonijā ir lielā klāstā.Apzīmējums gastropub faktiski nenozīmē neko citu kā «restorāns», taču tas atstāj iespaidu uz apziņu – ir sajūta, ka ēst Cidonijā var un vajag daudz. No uzkodām mani ieintriģēja puravu un saldo kartupeļu zupa. Labāk garšoja saldo kartupeļu «laukums» – puravi un saldais kartupelis nebija maisīti, bet pielieti viens otram līdzās, tādējādi veidojot divus garšu un krāsu laukumus. Zupa bija maiga, bez izteiktām garšvielām, pavāram paļaujoties uz dārzeņu dabisko garšu. Tāpēc nedaudz šaubījos, vai tiešām vajadzētu ņemt vēl viena maigi garšojoša dārzeņa – ķirbja – ēdienu. Tomēr nolēmu riskēt un izvēlējos risoto ar ķirbjiem un cepta parmezāna siera plāksnīti. Izvēli nenožēloju – risoto bija kontrastējoši sīvs. Rukolas salāti labi papildināja garšas buķeti. Desertu izvēlējos pēc viesmīles ieteikuma – sarkanvīnā pagatavotu bumbieri ar mascarpone krēmu. Tas bija atsvaidzinošs un izskatījās vairāk pēc mākslas darba nekā ēdiena. Kopumā var teikt, ka Cidonijā ir nepretenciozs un garšīgs Vidusjūras ēdiens visai dāsnās porcijās.Interjers dara Cidoniju īpaši tīkamu. Tā autore – pieredzējusī kafejnīcu interjeriste un arhitekte Zane Tetere – ir palikusi pie pašas praktizētā «finiera toņa», taču šoreiz viņas veidotais interjers ir vēl vienkāršāks, nekā ierasts. Man šķiet, ka viņa ir uztrāpījusi uz kādu harmonisku stīgu – zelta griezumu – tikvien kā ar dažu veiksmīgu krāsu izvēli un dēļiem, un saplākšņiem ir izdevusies viena no stilīgākajām Rīgas ēstuvēm. Pie bāra ir dizaina balvas vērti industriāli «kokmetāla» krēsli, vieglās griestu lampas atgādina pavāru mices. Restorānā ir arī bērnu stūrītis un bērnu ēdienkarte.***Izklaide ēdaSaldo kartupeļu un puravu zupa – Ls 2,20Ķirbju risoto ar parmezāna čipsi – Ls 4,50Sarkanvīnā karamelizēts bumbieris ar maskarpones krēmu – Ls 2,90Maksa par pakalpojumu: 0.00 LVL

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko