Elegance dizainā
Restorāns ir tiešā saziņā ar ielu un ļoti uzrunājošs – maziņš, melns un vitāls, tas veras tieši uz ietvi, atrazdamies tur, kur daudzus gadus bija Lulu pica. Interjers, lai arī neuzbāzīgs, ir pārdomāts līdz sīkākajām detaļām un ir atsevišķa apraksta vērts. Tas ir elegances un industriālisma krustojums – dominējošā krāsa ir melna, raupjas ķieģeļu sienas, ventilācijas iekārtas ir rūsas klātas. Daļa galdu darināti no eleganta melna stikla, daļa – no koka, savukārt lieliskie dizaina krēsli ir no pulēta metāla ar melnām sēdvirsmām. Vīna glāzes ir nevis apaļas, bet kantainas. Dizaina un noskaņas ziņā Umami ir mans Rīgas favorīts.
Garšīgi, bet dārgi
Umami apzīmē piekto garšu līdzās saldam, skābam, rūgtam un sāļam – pikantumu. Restorāna īpašnieks ir omulīgais pavārs Elmārs Tannis, kura vārds Rīgā primāri saistās ar Čārlstonu – citu savam laikam stilīgu un pasaules elpas apdvestu iestādījumu. Ēdienkarte ir neliela, bet mainīga ar apmēram trim ēdieniem katrā no četrām kategorijām – zupas, salāti, pamatēdieni un saldie.
Uzkodās izvēlējos Latvijas tomātu izlasi ar cukini pastu, olīveļļu un svaigu kazas un Džiugas sieru. Pamatēdienā pasūtīju tīģergarneles ar fettuchine un Umami tunča mērci, un parmezānu. Ēdiens ir vienkāršs, sātīgs un garšīgs, bez īpaša smalkuma – tieši šā iemesla dēļ cenas šķiet par augstu. Tomāti varēja būt nedaudz gatavāki, un, ja nemaldos, čabatas maizīte ir masveida ražojums. Taču es neapšaubāmi atgriezīšos Umami, kad kabata to ļaus, lai baudītu to Rīgu, kādu gribētos lielākās devās.
***
Izklaide TV ēda:
- Latvijas tomātu izlase ar cukini pastu, olīveļļu un svaigu kazas un Džiugas sieru – Ls 4,50
- Tīģergarneles ar fettuchine sieru un Umami tunča mērci un parmezānu – Ls 6,95
***