Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -2 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 21. novembris
Andis, Zeltīte

Ābolu - karameļu dzēriens ar kanēli

"Lai organismam ļautu atvilkt elpu, aicinu ik rītu sākt ar gardu karsto dzērienu – tas ne tikai stiprinās imunitāti, bet arī sniegs mundrumu visai dienai,” stāsta receptes autors un Rimi veselīgas ēšanas kustības _Aikāgaršo___ šefpavārs Normunds Baranovskis.

Ābolu - karameļu dzēriens ar kanēli

Pagatavošana:

1. Noskalo ābolus un no 700 g izspied sulu. Pārējos ābolus attīri, izņem serdes un sagriez nelielos gabalos ar visu mizu.

2. Liec sagrieztos ābolus ūdenī, kam pievienota laima sula.

3. Aptuveni 2,5 l katliņā ber cukuru un uz lēnas uguns izkausē to. Cukuru nepiededzini, jo tad dzēriens būs rūgts.

4. Kad cukurs izkausēts, lej klāt ūdeni ar ābolu šķēlītēm un pievieno kanēļa standziņas. Karsē līdz āboli ir mīksti un virtuve smaržo pēc kanēļa un karameles.

5. Pielej ābola sulu un uzkarsē.

6. Izkās dzērienu caur marli un pasniedz siltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Āboli – 1 kg, Ūdens – 1 l, Cukurs – 130 g, Kanēļa standziņas – 2 gab., Laims – 2 gab.

Padoms:

Atceries! Lai dzēriens būtu dzidrs, to nedrīkst vārīt - tas ir jātvaicē uz lēnas uguns.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko