Sālsūdenī novāra rīsus. Kamēr tie vārās, kabaci gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izdobj vidu. Izgrebto mīkstumu liek atsevišķā traukā. 2. Smalki sagriež čili piparu, sakapā ķiploku. Vārītos rīsus sajauc ar malto gaļu, pusi no čili pipara, ķiploku, sāli, melnajiem pipariem, smalki sakapātu pētersīli. Pilda kabača pusēs. Piepildītos kabačus liek cepamtraukā, ievieto līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni pusstundu, līdz gaļa apbrūnējusi. 3. Kamēr kabači cepas, katliņā uzkarsē eļļu. Ieber smalki sagrieztu sīpolu, apcep. Palikušo kabaču mīkstumu sīki sagriež, liek katlā pie sīpoliem, pievieno ripiņās sagrieztu burkānu, kubiņos sagrieztu tomātu, papriku, atlikušo čili piparu. Pieber sāli un sautē uz mazas uguns, līdz visas sastāvdaļas mīkstas. Karstie salāti būs gatavi aptuveni vienlaikus ar kabačiem.4. Kabaci izņem no krāsns, katrai pusei uzliek virsū zilo sieru. Vēlams to turēt virtuves temperatūrā, lai siers būtu mīkstāks. Uz trim minūtēm ieliek atpakaļ krāsnī, lai siers izkūst. Gatavos kabačus liek uz šķīvjiem, kā piedevu pasniedz karstos salātus.
Kabaču raža
Rudens ieskaņā Latvijas lauku labumu cienītājus pārņem kabaču trakums. Maigos kabačus var ēst visu rudeni – kamēr tie vēl maziņi, droši lietojami uzturā ar visu mizu, savukārt, kad sāk izskatīties pēc apaļiem sivēniem, jānotīra un tikai tad jāliek pusdienu katlā vai pannā. Pildīti kabačiPagatavošana1.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sastāvdaļas
1 kabacis
pusglāze rīsu
200 g maltās gaļas
1 čili pipars
200 g zilā siera
1 paprika
1 tomāts
1 neliels burkāns
ķiploka daiviņa
1 sīpols
pētersīļa zariņš
sāls, malti melnie pipari
eļļa
pusglāze rīsu
200 g maltās gaļas
1 čili pipars
200 g zilā siera
1 paprika
1 tomāts
1 neliels burkāns
ķiploka daiviņa
1 sīpols
pētersīļa zariņš
sāls, malti melnie pipari
eļļa
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!