Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Sīpolu marmelāde

Pagatavošana:

1. Sīpolus sagriež smalkās strēmelītēs.

2. Katlā vai pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, un sīpolus vispirms apsutina, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst sīpolus karamelizēt!

3. Sīpoliem pievieno rozmarīna, timiāna zariņus, smalki sakapāto ingveru, kanēļa standziņu un visu uzkarsē.

4. Pielej visus šķidrumus, strauji uzvāra. Tad samazina uguni un sīpolus sutina 1-1,5 stundas, kamēr šķidrums iztvaiko. Vāku katlam neliek!

5. Ievārījums ir gatavs, kad liekais šķidrums iztvaikojis un katlā palikusi vien tāda kā pabieza mērce, paši sīpoli nav izšķīduši - joprojām salmiņos.

6. Vēl karstu marmelādi pilda tīrās burkās un glabā ledusskapī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas:

1 kg sarkano sīpolu, 200 g cukura (der gan parastais, gan brūnais), pa 1 zariņam timiāna un rozmarīna, 1 kanēļa standziņa, 1,5 tējk. smalki sakapāta ingvera, 100 ml grenadīna sīrupa, 100 ml sarkanvīna etiķa (der arī balzametiķis), 100 ml upeņu sulas, 2-3 ēd. k. olīveļļas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko