Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Trīs labas un vienkāršas receptes, pavasari gaidot

Lai arī dabā pavasaris nāk slēpdamies – vienu dienu šķiet, ka jau klāt, otru – vēl aiz kalniem, domās jau esam pavasarī. Arī ēdienu ziņā gribas svaigumu un ziemas ēdienkartes nomaiņu. Šoreiz pavasara garšu ienesam ar zupu no pirmajām skābenēm un īsteni svaigiem zaļajiem salātiem – tiem var pievienot jebkurus ēdamos zaļumus, kas veikalos un dabā atrodami.

Iesakām izmantot īsto fetas sieru – labai fetai jābūt krēmīgi treknai (kā pilnpiena biezpienam), sāļai, jo tā tiek uzglabāta sāls šķīdumā, drupanai. Protams, var lietot arī vācu ražojuma Fetaki sieru (gatavots no govs piena). Tas pēc struktūras būs ķepīgs, tādā pašā sāļumā un treknumā kā feta.

Saldajam našķim pie kafijas, kamēr vēl gaidām rabarberus un pirmās sezonas ogas, uzcepiet mazas, aromātiskas bulciņas.

Skābeņu zupa

Sastāvdaļas: 1,5 l mājās vārīta buljona, 300 g skābeņu, 150 g grūbu vai miežu putraimu, 2–3 kartupeļi, 3 olas, sāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

1. Grūbas iepriekšējā vakarā liek mērcēties. 
2. Kartupeļus sagriež smalkos gabaliņos. Skābenes sagriež sloksnēs. 
3. Olas novāra cietas.
4. Iepriekš pagatavotajā buljonā ber izmērcētās grūbas un vāra uz lēnas uguns. Kad grūbas pamazām kļūst mīkstas, zupai pievieno kartupeļus un vāra, līdz tie gandrīz mīksti.
5. Tad pievieno skābenes. Kad tās applaucējušās un noplakušas, zupai pievieno sāli un piparus pēc garšas. Iegriež olas.
6. Pasniedzot pēc vēlēšanās pievieno skābo krējumu.


Pavasara salāti

Sastāvdaļas: 3 sulīgi tomāti, 1 kraukšķīgs gurķis, 3 redīsi, 1 neliels sarkanais sīpols, krietna sauja zaļo salātu, 100 g fetas siera, dāsna šķipna kaltētas raudenes, dāsna šļuka Extra Virgin olīveļļas

Pagatavošana:

1. Tomātus, gurķi, redīsus nomazgā. 
2. Tomātus un gurķi sagriež gabaliņos, redīsus – ripiņās.
3. Sīpolu sagriež plānās ripās.
4. Traukā liek dārzeņus, salātus, virsū kārto šķēlēs sagrieztu fetas sieru. Visu pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar raudeni. Pasniedz nekavējoties. 


Rauga mīklas bulciņas ar  kanēli vai  rozmarīnu  

Sastāvdaļas: 500 g rauga mīklas, kanēlis vai rozmarīns, cukurs, 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana:

1. Rauga mīklu izrullē un pārkaisa ar kanēli, kas sajaukts ar cukuru, vai arī ar rozmarīnu, kas sajaukts ar cukuru.
2. Mīklu sarullē, sagriež gabaliņos un izveido nelielas bulciņas (katru apmēram 30 g). Liek uz ietaukotas cepamplāts, pārsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā, lai uzrūgst.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
4. Sakuļ olu.
5. Uzrūgušās bulciņas pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10–12 minūtes.
6. Ēd siltas brokastīs vai launagā.

Labu apetīti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko