Pagatavošana
1. Burkānu, pētersīļa vai selerijas sakni, sīpolu nomizo, sagriež gabalos. Skābos kāpostus sagriež sīkāk.
2. Sviestā apcep krustnagliņas, kadiķogas, tad lauru lapu un timiānu, tūdaļ pat liek klāt burkānu, sīpolu, pētersīļa vai selerijas sakni. Maisot pasautē pāris minūšu. Pievieno ap 300 gramu kāpostu, baltvīnu, buljonu, visu vāra 30 minūtes.
3. Tikmēr maizi sagriež kubiņos un sausā pannā apgrauzdē brūnu (ja nav valriekstu maizes, pilngraudu maizi apgrauzdē kopā ar valriekstiem).
4. 100–150 g skābo kāpostu liek pannā izkausētā sviestā, pārlej ar medu, izkarsē, lai karamelizējas. Gatavo zupu sablendē viendabīgu. Lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu, maisot uzsilda, bet nevāra. Lej šķīvī, uzrīvē mazliet muskatrieksta, pārkaisa papriku, vidū liek karamelizētos kāpostus un grauzdiņus. Ēd nekavējoties.