"Visam pamatā ir zināšanas," saka Viola un Māris Reinholdi. Ziemas ķiplokus jāprot iestādīt pareizajā laikā, raudzīties, lai labi jūtas, vēlāk jāmāk nenokavēt pareizo novākšanas periodu. Tieši tāpat zināšanas daudz ko izšķir ķiploku tālākajā pārstrādē. Eksperimentējot gan ar idejām, gan ar tehnoloģijām savā virtuvē, Reinholdu mājražošanas uzņēmums SIA Revima, ko daudzi pazīst kā Līvānu ķiploku, jau septīto gadu piedāvā dažādas no ķiplokiem gatavotas ēdamlietas: ķiploku ziedu un ķiploku galviņu pastas, mērces un "asumiņus" ar dažādām ierastākām un neparastākām piedevām un garšām, ķiploku sīrupu, pārslas un pulveri, pat ķiploku saldumus. Līvāniešu ģimene lepojas, ka Latvijas mēroga Novada garšas pārtikas produktu kvalitātes konkursos pa šiem gadiem izdevies ar ražojumiem iegūt astoņas godalgas. Reinholdu rūpals iekļuvis arī konkursa Latvijas labākais tirgotājs finālā, ir saņēmis vietējās pašvaldības apbalvojumus, savukārt pērn Līvānu ķiploks ieguva Latgales reģiona Gada mājražotāja titulu. "Bet visas balvas vēl nav dabūtas," smejas Viola.Vēl Sējēju gribētos" (Zemkopības ministrijas nozares apbalvojums – red.).
Balvas, protams, nav galvenais. Galvenais ir prieks par paveikto, pašu patika un aizrautība ar darāmo, kā arī cilvēku "paldies" un atsauksmes, ka
Visu rakstu lasiet avīzes Diena piektdienas, 2. augusta, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt klikšķinot šeit!
Raksta cena: €1.00