Konkursā maizes vērtēs trīs izstrādājumu grupās - rudzu klona maize, rudzu saldskābmaize un rudzu-kviešu saldskābmaize. Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tiks vērtēts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība, struktūra un garša, kā arī smarža.
Pašlaik konkursam pieteikušies seši maizes ražotāji ar 21 maizes paraugu. Maizes ražotāji konkursam vēl var pieteikties līdz 20.augustam, nosūtot pieteikumu Latvijas Maiznieku biedrībai (LMB), norādīja konkursa organizatori.
Konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus un veicināt to lietošanu uzturā, izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus, kā arī veicināt augstas kvalitātes maizes izstrādājumu ražošanu.
Konkursu rīko LMB sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību "BT 1".
14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2009" notiks no 9. līdz 12.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.