Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Receptes

Vīnu tendences © DIENA

Sākoties jaunam gadam, ir interesanti pastāstīt par pēdējo gadu tendencēm vīna pasaulē. Kurp tās mūs ved? Par ko liecina?

Cukura pazīšanas ābece © DIENA

Lai kādā formā cukurs būtu – smalkais, pūderī, rupjos kristālos vai graudiņos –, ja tam nav pievienotas piedevas, visos gadījumos tas ir tīrs ogļhidrāts. Neatkarīgi no kristālu lieluma saldums un cukura funkcija nemainās, mainās tikai cukura izskats un kristālu šķīšanas ātrums.

Mākslinieks ar diviem vārdiem © DIENA

Šim vīnam ir divi vārdi, divi likteņi un divi atšķirīgi stili. Klasiskais Francijas Ziemeļronas Syrah jeb sirā ir garšvielām un tanīniem bagāts, tomēr plānāks un ar augstāku skābes līmeni nekā piesātinātais, pikantais Austrālijas un Dienvidāfrikas Shiraz jeb širazs.

Angļu porcelāns un olu trauciņš © DIENA

Iepriekšējā reizē sāku stāstīt par dažādiem mūsdienu virtuves piederumiem, kas ne vienmēr bijuši tik pašsaprotami. Šoreiz turpināšu ar angļu porcelānu un olu trauciņu.

SESTDIENAS RECEPTES

Vairāk Receptes