Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Kādēļ garīga darba darītājām kārojas našķi?

Esi sēdoša un garīga darba darītāja? Tad noskaidro, kādēļ darbadienas laikā tik ļoti kārojas kaut kas salds. Sieviešu Klubs arī atklāj, kurš ir labākais pusdienu ēdiens! Sieviešu Klubam konsultē uztura speciāliste Inese Siksna. Vajag enerģiju, ēdam saldumusVisi, kuri strādā garīgu darbu, darbadienas laikā aktīvi patērē glikozi, tātad viņu smadzenes nemitīgi pieprasa enerģiju.

Tieši tādēļ vēlme pēc saldumiem un dažādiem našķiem sēdoša darba un radošu profesiju pārstāvjiem ir izteikti lielāka nekā tiem, kuri strādā fizisku darbu! Šiem cilvēkiem savukārt ir pilnīgi citas vēlmes – viņiem vairāk kārojas kartupelīši ar gaļu.Tiem, kuri diendienā sēž ofisā un dara garīgu darbu, reti kad izteikti gribas pusdienās notiesāt gaļu, tomēr problēma tā, ka vairums ēdināšanas iestāžu pamatā piedāvā tieši to!  Labākā izvēle – zupa!Ir ļoti daudzas darbavietas, kurās nav iespējas ēst no mājām līdzpaņemtu ēdienu. Tā kā vispār neēst nav pareizi, kafejnīcas un ēdnīcas šajā situācijā kļūst par vienīgo iespēju, kur papusdienot.Rezultātā, tad, ja tur piedāvātais ēdiens neuzrunā un arī vide, kurā ieturam maltīti nav tāda, lai pēc tam justos ļoti gandarītas, mēs ātri, ātri paēdam (jo pēc tam mūs vēl gaida septiņi darbi) un diemžēl ar laiku šie ieradumi atstāj negatīvu ietekmi uz mūsu veselību.Vēl viena problēma ir tā, ka sēdoša darba darītājām dažkārt ir īpaši grūti saprast to, cik daudz dienas laikā ir jāapēd.Tādēļ, ja vienīgā iespēja, kur dienvidū ieturēt maltīti ir darbavietai līdzās esošā ēdināšanas iestāde, vislabāk pusdienās izvēlēties zupu! „Darbadienas ietvaros šis ļoti labs ēdiens, jo, pirmkārt, tajā ir pietiekami liels šķidruma daudzums, otrkārt, izēdot zupas šķīvi, jutīsies paēdusi un, treškārt, tā satur salīdzinoši maz kaloriju, ko dienas laikā sēžot iztērējam diezgan maz,” tā Inese Siksna. Ja vēlies gūt atbildes uz dažādiem jautājumiem par uzturu, piesakies individuālajai konsultācijai pie uztura speciālistes Ineses Siksnas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko