Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Brauniji

Tas tik ir kaut kas! Garšo burvīgi, jo īpaši, kamēr silts. Kad pirmo reizi uzcepu, nevarēju saprast, kas tas tāds ir — cepums vai kūka.

Un tieši kaut kas pa vidu tas arī ir — nedaudz smalkāks par klasisku cepumu, drusciņ vienkāršāks par kūku. Šķiet, latviešu valodā šim kārumam vēl nav vienota un atbilstoša nosaukuma, tāpēc nākas vien iztikt ar orģinālo brownies.

Taču, lai kā arī šo našķi sauktu, tas nemaina tā apēšanas ātrumu. Ieraugot, cik tumši brūni brauniji man padevušies, kāda kolēģe nodomāja, ka nav vērts cienātiespiedeguši. Krāsa atkarīga no tā, cik labs kakao gadījies — jo tumšāks, jo labāk. Tāpēc cita kolēģe šos nosauca par blekijiem (black angu valodā nozīmēmelns).

Tiek uzskatīts, ka vislabākie brauniji ir tie, kam ir kraukšķīga garoziņa un valgs viducītis. Ja arī pirmajā reizē tā neizdodas, tik un tā šis kārums ir bezgala gards.

Pagatavošana

1. Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 180 grādiem. Tikmēr aptuveni 20x20 cm cepamtrauku ieziež ar sviestu un izkaisa ar kakao.

2. Metāla bļodā uz mazas uguns izkausē sviestu, pieber cukuru, pa vienai piesit olas un pielej vaniļas ekstraktu.

3. Iemaisa kakao, miltus, sāli un cepamo pulveri, lai izveidojas viendabīga masa. Masu ielej ar kakao izkaisītajā veidnē. Liek cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.

4. Izņem no cepeškrāsns, 20 minūtes padzesē, izgāž uz dēlīša un sagriež gabaliņos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

120 g sviesta
200 g cukura
2 olas
1 ēd. k. vaniļas ekstrakta
50 g kakao
80 g miltu
šķipsniņa sāls
drusku lielāka šķipsniņa cepamā pulvera

Andas knifi

Vaniļas ekstraktu var aizstāt ar vaniļas cukuru.
Mīklā var iemaisīt arī sauju sasmalcinātu 
riekstu vai rumā izmērcētas dzērvenes.
Ar četras reizes lielāku mīklas daudzumu pietiek lielajai plātsmaižu pannai. Pannu izklāj ar cepamo papīru un cep nedaudz (aptuveni 5 minūtes) ilgāk.
Galvenais ir nepiededzināt sviestu. Ja šķiet, ka drošāk būs sviestu kausēt ūdens peldē, tā arī jādara.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko