Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Dārzeņu tarts

Receptes autors ir Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana:

Mīkla:

1. Sviestu, miltus, olu un sāli sajauc kopā.

2. Ļauj mīklai ievilkties 10 – 15 min.

3. Kad mīkla gatava, ieklāj to cepamajā veidnē, izlīdzini to arī gar veidnes malām, lai veidotos pīrāga pamatne.

4. Mīklas pamata daļu sadur ar dakšiņu, lai mīkla neceļas uz augšu.

5. Cepamo veidni liec cepeškrāsnī, cep 10 – 20 min 180 grādos.

Pildījums:

1. Smalki sagriez ingveru, čili, ķiploku un mocarellas sieru, sajauc ar skābo krējumu.

2. Kad mīkla izcepusies, ieklāj siera- krējuma masu.

3. Cukini, baklažānu un nomizotus burkānus sagriez garenās šķēlītēs.

4. Sagrieztos dārzeņus un zaļo zirnīšu pākstis kārto aplī sākot no formas malām un virzoties centru.

5. Dārzeņiem pārlej citrona sulu.

6. Cep 15 min. 170 grādos.

7. Pirms sagriez pīrāgu, atdzesē to.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (6 porcijām):

Sviests – 100 g, milti – 200 g, ola – 1 gab., skābais krējums – 200 g, mocarella siers – 250 g, burkāni – 2 gab., cukini – ½, baklažāns – ½, zaļo zirnīšu pākstis – sauja, citrons – ½, svaigais čili – 1 cm / galiņš, sāls – pēc garšas, svaigais ingvers – 5 mm, ķiploka daiviņas – 2 gab

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko