Decembri pasludinu par sviesta mēnesi! Bez sviesta būtu grūti pagatavot visgardākās mērces, mīklas un vēl visu ko citu. Sviests virtuvē ir it kā ikdienišķs produkts un tomēr tik īpašs! Ar sviestu var dabūt īsto garšu, īsto konsistenci un tā tālāk. Godināsim šomēnes sviestu un – lai jums viss iet kā pa sviestu!
Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!
Leģenda vēsta, ka sensenos laikos salvija bija tik svarīga, ka Romā ļaudis ietērpās īpašos tērpos, apbruņojās ar īpašiem nažiem un piekopa īpašu ceremoniju, lai to ievāktu. Lauvas tiesu slavas tā gan izpelnījās kā ārstniecības līdzeklis: antiseptiķis, nomierinātājs, kuņģa darbības uzlabotājs.
Valsts svētki ir īstais laiks, lai uzklātu kopīgu un nedaudz svinīgu pusdienu vai vakariņu galdu un visi sapulcētos kopā. Tāpēc šoreiz receptes iedvesmai gan šim mirklim, gan citām kopā sanākšanām!
Visi zinām, kas ir baziliks, timiāns, rozmarīns. Zinām, kā tie garšo un kādiem ēdieniem tos lietot. Pamazām tiekam skaidrībā arī ar kumīnu, fenheli, sierāboliņu.