Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Garšaugu buljonā gatavota bute ar siltajiem dārzeņiem

Dikti jau patīk kādreiz lēnām un aizrautīgi tamborēt ēdienus, kad virtuvē viss virmo, cepas, grilējas, kad paēdis, šķiet, esi jau no aromātiem vien, kad atvases spriņģo apkārt un gatavas ar mazo pirkstiņu iebraukt ikvienā bļodā, lai nogaršotu topošo ēdienu.

Taču reizēm, it īpaši darba dienu vakaros, rodas vēlēšanās mīļajiem pasniegt nevis pannā ceptus kartupeļus ar apbrūninātiem cīsiņiem, bet kaut ko pagatavot ātri, vienkārši un tomēr izsmalcināti garšīgi. Restorānu 4 Rooms un Zilā govs šefpavārs Rolands Rudzāts saka - viss iespējams, ja vien to patiesi vēlamies un ir priekš kā censties. Padomājis viņš ieteic iepriekš sagatavot galvenās sastāvdaļas un raiti ķerties pie maltītes gatavošanas.

Pagatavošana:

1. Dārzeņus un garšvielas liek ūdenī un vāra aptuveni 30 minūtes, lai izdalās dārzeņu garša. Tad buljonā liek zivi un vāra līdz gatavībai. Zivi izņem.

2. Visas salātu sastāvdaļas sagriež smalkos salmiņos un viegli apcep sviestā.

3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina.

4. Zivi, salātus un mērci kārto uz šķīvja un pasniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Četrām personām vajadzēs:

800 g butes vai citas baltās zivs (menca, tilapija), 300 g burkānu, 5 g sīpolu, 1 g ķiploku, 1 g fenheļa, 4 timiāna zariņus, 1 g diļļu, 2 g seleriju kātu, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.

Mērcei vajadzēs:

400 g tomātu, 10 g sarkano sīpolu, 10 g pētersīļu, 20 g citrona, 200 g olīveļļas, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.

Salātiem vajadzēs:

400 g fenheļa, 400 g seleriju kātu, 200 g sīpolu, 10 g ķiploku, 100 g spinātu, 30 g sviesta, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko