Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Gatavojam svētkiem: kūka Patriotiskā

Konkursā , kurā tika aicināti piedalīties gardāko 18.novembra svētku desertu autori, par otro labāko atzīta Lauras Prūses iesūtītā kūkas_ Patriotiskā _recepte. Jūsu uzmanībai publicējam L.Prūses iesūtīto recepti un fotogrāfijas, kā šo kūku pagatavot.  

Kūka Patriotiskā

Pēdējos četrus gadus mūsmājās iesakņojusies tradīcija 18. novembrī ģimenei klāt svētku galdu, un viens no galvenajiem ēdieniem ir kūka Patriotiskā. Tradīcija dzima nejauši un sākumā tā kā pa jokam – vienā no 18.novembriem gaidījām ciemiņus un, domājot par to, ko celt galdā, izvēle krita par labu kūkai (tad tā vēl nebija Patriotiskā). Kad kūka bija izcepta un atlika tikai to nogarnēt, ienāca prātā - kāpēc gan valsts svētkos to nenoformēt Latvijas karoga formā? Domāts, darīts! Rezultāts bija tik krāšņs un tik svētku sajūtu rosinošs un vairojošs, ka tā nu katru gadu 18.novembrī tiek cepta kūka Patriotiskā.

Pēc šīs receptes sanāk Mazā Patriotiskā (jo ģimene nav liela), bet, protams, var cept arī Lielo Patriotisko, tikai tad ir jācep 2 biskvīti un visas pārējās sastāvdaļas jāņem 2x vairāk.

Sastāvdaļas:

Biskvītam: 3 olas, glāze miltu (200 ml), pusglāze cukura (100 ml), 1 tējkarote vaniļas cukura, pustējkarote cepamā pulvera

Krēmam: 500 g saldā krējuma, 4 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura. Vēl ir vajadzīgs ābolu – brūkleņu ievārījums – apm. 250 ml

Garnējumam: ~300 ml saldētu jāņogu, ~ 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu, 5 ēdamkarotes auzu pārslu, 1 tējkarote cukura

Pagatavošana: skatīt foto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Ziemas ēdieni

Bietes, ķirbis, graudaugi siltos novembra ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko