Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Grilēta piena teļa karbonāde ar pupiņu biezeni, puraviem un jogurta mērci

Grilēta piena teļa karbonāde ar pupiņu biezeni, puraviem un jogurta mērci. Recepti iesaka restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers.

4 personām: 1 kg piena teļa karbonādes, 4 paipalu olas, 1 puravs, 250 g konservētu vai novārītu pupiņu, 50 g sviesta, 2 ēd. k. saulespuķu eļļas, 10 lapu kāposta keila lapas, 1 sarkanais sīpols, 3 zariņi timiāna, 1/2 tējk. baltvīna etiķa, 200 ml bezpiedevu jogurta, 10 piparmētru lapiņas, sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana: 

1. Gaļu sagriež porciju gabalos, apsāla, appiparo un cep uz grila vai karstas pannas (gaļu pērkot, tiešām jāizvēlas mīksts piena teļš). Cep, grozot no vienas puses uz otru, līdz gaļas gabals ir gatavs.

2. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liek paipalu olas, kuras cep no vienas puses.  

3. Puravu sagriež šķēlēs un apcep vai nedaudz apgrilē.

4. Lapu kāpostam izgriež cieto kātu, mazliet apslaka ar eļļu un liek krāsnī cepties 150˚C 5 min. (bez ventilatora). Atdzesē.

5. Sarkanos sīpolus pārgriež uz pusēm un pārlej ar eļļu (nedaudz), baltvīna etiķi, tad ietin folijā un cep 85˚C apmēram 30 minūtes.

6. Pupiņas nokāš, sablendē un pēc vajadzības izberž caur sietu, pasniedzot silda un ieputo sviestu.

7. Jogurtu samaisa ar sāli un kapātām piparmētrām. 

8. Uz šķīvja kārto teļa gaļu, kam blakus liek pārējos produktus un aizdara ar jogurta mērci.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko