Kad tas apēsts, galvenā burvība paliek gaidāmo svētku sajūtā, smaržā, kas izklīst pa māju, kad piparkūku plāts tikko izvilkta no cepeškrāsns. Tālāk jādomā, kā piparkūkas pārvērst citos gardos ēdienos. Tāpēc restorāna Ostas skati šefpavāram Ingmāram Ladigam šoreiz jautājām idejas ēdienam, kurā Ziemassvētku sajūtu un garšas buķeti piparkūkas lieliski papildinās. Lūk, Ingmāra Ladiga recepte!
Vistas cepetis ar piparkūkām un svaigo sieru:
Sastāvdaļas 4 porcijām: 4 vistas filejas (ar ādu), 1/2 citrona, sāls, pipari pēc garšas, 1 zariņš rozmarīna; siera pildījumam – 180 g svaigā krēmsiera, 100 g sviesta, 100 g drupinātu piparkūku, 2 lapiņas estragona, 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Vistas fileju iemarinē ar sāli, pipariem, citronu sulu un rozmarīnu, liek uz stundu istabas temperatūrā iemarinēties.
2. Tajā laikā gatavo siera pildījumu – krēmsieru kopā ar ķiplokiem, citronu sulu, sviestu un garšvielām liek virtuves kombainā un kuļ, līdz veidojas viendabīga masa.
3. Tad masā iemaisa daļu drupināto piparkūku.
4. Masu pilda iemarinētajai vistas filejai zem ādas un cep apmēram 20–30 min. cepeškrāsnī 180 grādos.
5. Atlikušās piparkūkas sajauc ar sviestu, pievieno nedaudz sāls un samaisa, līdz veidojas drumstalu masa, ar kurām piecas minūtes pirms vistas gatavības filejas pārkaisa.
Lai skaistas brīvdienas un labi garšo!