Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Krāsnī cepts lasis ar sezonas dārzeņiem

Šo ēdienu Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot Valentīndienas vakariņām.

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

2. Noskalo, notīri un, plānās šķēlītēs, gareni sagriez dārzeņus.

3. Marinē dārzeņus pievienojot tiem laima sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.

4. Sadali dārzeņus divās daļā, katru liec uz cepamā papīra.

5. Katrai dārzeņu porcijai pāri liec laša fileju.

6. Apkaisi to ar pipariem, sāli un svaigām timiāna lapiņām.

7. Laša filejas gabaliņiem uzliec 1 ēdamkaroti sviesta un ietin cepamajā papīrā.

8. Cep krāsnī 10 -15 minūtes.

9. Izņem no krāsns un paturi neatvērtu 2-3 minūtes, lai garšas ievelkas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas 2 porcijām:

Laša fileja - 2 gab. (katra 120 g), Kālis - 1 gab., Mazie burkāni - 5 gab., Baltais sīpols - 1 gab., Fenhelis - ½ gab., Ķiploks - 3 daivas, Seleriju kāti - 2 gab., Kartupeļi - 2 gab., Saldie kartupeļi - 1 gab., Timiāns - 3 zari, Sviests - 2 ēdamk., Laims - 1 gab., Sāls / pipari - pēc garšas, Cepamais papīrs - 2 loksnes

Padoms:

Atceries, ka šādā veidā vari gatavot arī citu zivi vai dārzeņus. Asumiņam pievieno čili vai eksperimentē ar citām garšvielām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko