Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Mātes dienā

Trīs receptes, ko pagatavot pusdienās mīļajām mammām.

Šoreiz piedāvāju trīs īpašus pusdienu ēdienus, kas lieliski iederēsies uz Mātes dienas svinību galda. Tie ir eleganti, garšīgi un viegli pagatavojami.


Lasis ar citronu-sviesta mērci

Sastāvdaļas: 4 laša filejas vai steiki, sāls, pipari, citronpipari, 50 g sviesta, sula no 1 citrona, 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta); krāsnī cepti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, cukīni, paprika), zaļumi dekorēšanai

1. Laša gabalus apsāla un appiparo. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 15–20 minūtes. 2. Katliņā izkausē sviestu, pievieno citronu sulu un ķiploku. Uzsilda, bet nevāra. 3. Ceptos dārzeņus sagriež, pārslaka ar olīveļļu, sāli un garšvielām un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. 4. Lasi liek uz šķīvja, pārlej ar citronu-sviesta mērci un pasniedz ar ceptajiem dārzeņiem. Dekorē ar zaļumiem.


Vistas un sēņu risoto ar parmezānu

Sastāvdaļas: 1 glāze risoto rīsu, 300 g vistas filejas (sagriezta gabaliņos), 200 g sēņu (piemēram, šampinjoni vai portobello), 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 100 ml baltvīna (pēc izvēles), 700 ml buljona, 50 g rīvēta parmezāna, 2 ēdamk. sviesta

1. Apcep sīpolu, ķiploku, pievieno vistas gabaliņus un sēnes. Cep, līdz liekais šķidrums iztvaikojis un gaļa zeltaina. 2. Pievieno rīsus, maisot apcep, līdz kļūst daļēji caurspīdīgi. 3. Pielej vīnu, tad pa kausiņam pievieno buljonu, maisa, līdz buljons uzsūcas. 4. Kad rīsi ir mīksti (~20–25 minūtes), iemaisa sviestu un parmezānu. 5. Pasniedz ar pētersīļiem vai rukolu.


Pildītas paprikas  

Sastāvdaļas: 4 lielas paprikas, 150 g kuskusa, 1 mazs cukīni (sarīvēts vai smalki sagriezts), 1 tomāts (sagriezts kubiciņos), 1 neliels sīpols, 2 ēdamk. olīveļļas, 100 g fetas siera, sāls, pipari, timiāns

1. Kuskusu sagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. 2. Apcep sīpolu, cukīni un tomātu. Pievieno kuskusu un saspaidītu fetu, sajauc. 3. Paprikām nogriež vāciņu, iztīra iekšpusi un piepilda ar maisījumu. 4. Liek cepamtraukā, pārziež ar eļļu un pārklāj ar foliju. Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Pēdējās 5 minūtes – bez folijas. 5. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar zaļumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko