Sastāvdaļas: 1,5 kg puķkāpostu, 5–6 āboli, 50 g sviesta, 4 sīpoli, 1,5 l piena, 3 ekobuljona kubiņi, 8 ēd. k. saldā krējuma, timiāns, pēc garšas sāls un pipari.
1. Sagriež gabaliņos puķkāpostu. Nomizo un sagriež arī ābolus un sīpolus. Katlā izkausē sviestu, liek tajā ābolus, pēc brīža pievieno puķkāpostus un sīpolus. Visu
grozot apcep apmēram 5 min.
2. Pievieno pienu, buljona kubiņus un uzvāra. Uz mazas uguns sutina vēl 5 min, līdz dārzeņi mīksti.
3. Noņem zupu no uguns un sablendē. Pēc garšas pieliek sāli, maltus melnos piparus.
Lej šķīvjos, katrā ielej arī pa karotei saldā krējuma un pārber ar timiānu.
Labu apetīti!