Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 3. decembris
Raita, Jogita, Evija

Rudens dārzeņu vakariņas

Septembra receptēs pirmo vijoli spēlē burkāni, paprika un ķirbji.

Gatavojot pildītās paprikas, ir svarīgi tās vispirms apcept uz plīts parastā pannā – tad nevajadzēs tik ilgu laiku cept cepeškrāsnī. Jo svarīgi, lai paprika būtu mīksta, kārtīgi izcepta.

Par vistas sautējumu teikšu tā – recepte ideja. Dārzeņus un garšvielas var arī mainīt, pievienojot pēc savas izvēles un tā, kas pieejams dārzā.

Par ķirbi – varat pildīt vai nu vienu lielu, vai vairākus mazus ķirbīšus. Pildījumam domātos rīsus un citas sastāvdaļas jau iepriekš iesaku sagatavot tā, lai tās būtu mīkstas. Citādi cepot grūti notrāpīt un reizēm var sanākt, ka ķirbis pats ir mīksts, bet, piemēram, rīsi vēl pacieti.


Ar malto gaļu pildīta paprika

Sastāvdaļas: 10 paprikas, 250 g jauktas maltās gaļas, 3 ēdamk. tomātu mērces, 100 g labi kūstoša siera, 200 g ķirštomātiņu, kapāti zaļumi (lociņi, pētersīļi), svaigi malti melnie pipari, sāls, eļļa apcepšanai

Pagatavošana:

1. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Ķirštomātus sakapā. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Sieru sarīvē.

2. Cepeškrāsni uzkarsē 180 ºC temperatūrai.

3. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, apcep tajā sīpolu, līdz tas caurspīdīgs. Pievieno malto gaļu ar sāli un pipariem un maisot cep, līdz tā ir brūna.

4. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, ko apsmērē ar eļļu.

5. Uz cepampannas kārto papriku pusītes tā, lai to vidū varētu pildīt ar gaļas masu. Apceptajā gaļā iemaisa tomātu mērci, ķirštomātus, daļu sarīvētā siera. Visu pilda paprikās un apcep pannā uz plīts no visām pusēm. Liek apceptās paprikas uz cepamplāts un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes, līdz siers izkusis.

6. Pasniedz karstu.


Vistas sautējums ar rudens dārzeņiem

Sastāvdaļas: 6 vistas šķiņķīši, 3 burkāni, 2 paprikas, 4 tomāti, 2 sīpoli, 2–3 daivas ķiploka, 1 tējk. sāls, 4–6 ēdamk. adžikas mērces, zaļumi pasniegšanai, eļļa apcepšanai

Pagatavošana:

1. Dārzeņus nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek bļodā.

2. Katlā, kurā tiks gatavots sautējums, uzkarsē eļļu un apcep tajā vistas šķiņķīšus no abām pusēm, līdz tie zeltaini.

3. Pievieno sīpolus un maisot apcep 3–5 minūtes.

4. Visbeidzot pievieno ķiploku un pacep vēl vienu minūti.

5. Katlā liek dārzeņus, pievieno mazliet ūdens un uz lēnas uguns sautē, līdz gaļa un dārzeņi mīksti. Iemaisa sāli un adžikas mērci pēc garšas (daudzums atkarīgs no garšas gaumes). Uzvāra.

6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem pēc izvēles. Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem.


Ar rīsiem pildīts ķirbis

Sastāvdaļas: 1 vidēji liels vai 4 mazi ķirbīši, 1 sīpols, 1 burkāns, 1 selerijas kāts, 50 g sviesta, 200 g sēņu (svaigu vai saldētu), 200 g rīsu, 500 ml ūdens, 1 tējk. sāls, 1 tējk. cukura, 1 dārzeņu buljona kubiņš, 100 g rīvēta labi kūstoša siera

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.

2. Ķirbim vai ķirbjiem nogriež cepurītes, izgrebj sēklas un stiegraino mīkstuma daļu. Burkānu notīra un sarīvē, sīpolu notīra un sakapā. Svaigas sēnes sagriež, saldētās atlaidina.

3. Ķirbju iekšpusi iesmērē ar olīveļļu, un ar griezuma vietu uz leju tos liek cepties krāsnī uz 15–20 minūtēm.

4. Katliņā izkausē sviestu, tajā maisot 3–5 minūtes apcep sarīvētu burkānu, sagrieztu sīpolu, selerijas kātu un sēnes.

5. Pieber rīsus un apcep 1 minūti, tad pielej ūdeni un pievieno garšvielas. Rīsus vāra mīkstus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

6. Gatavo rīsu un dārzeņu masu pilda ķirbī un liek krāsnī cepties vēl 10–15 minūtes vai līdz brīdim, kad ķirbis mīksts. Pasniedz karstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenas zupas

Tradicionālas ziemas zupu receptes no visas Eiropas.

Noslēpumainā Šartrēze

Vēl viens slavens un īpašs emulsijas liķieris ir franču Chartreuse – šartrēze, augu liķieris, kas tiek gatavots no vairāk nekā 130 dažādiem augiem, zālītēm un saknēm ar ārstnieciskām īpaš...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko