Pagatavošana
1. Zirņus uz nakti izmērcē aukstā ūdenī. Noskalo. Skābos kāpostus sagriež sīkāk, liek buljonā un vāra kādas 40 minūtes (vai arī uz 10–12 minūtēm liek mikroviļņu krāsnī, kas noregulēta uz 600 W).
2. Karstā eļļā vai gī pāris sekunžu apcep kariju, kurkumu un lauru lapu, pievieno sarīvētus burkānus, pasautē dažas minūtes, līdz burkāni mazliet maina toni.
3. Pielej ūdeni, ieber zirņus, uzvāra un uz mazas uguns vāra 20–30 minūtes, kamēr zirņi gatavi. Pievieno zirņiem novārītos kāpostus kopā ar visu buljonu, kurā tie vārījās, sarīvētu ingveru un ķiploku pēc garšas. Pasniedzot zupai pārkaisa lociņus.
Padoms: Zupa būs garšīga, ja garšvielas būs sabalansētas (neviena no garšām nebūs dominējošā, proti, lai nav izteikti skāba, lai nesit cauri karija garšu vai ķiploks ar ingveru negāž no kājām)