Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 3. decembris
Raita, Jogita, Evija

Dzērieni

Noslēpumainā Šartrēze

Vēl viens slavens un īpašs emulsijas liķieris ir franču Chartreuse – šartrēze, augu liķieris, kas tiek gatavots no vairāk nekā 130 dažādiem augiem, zālītēm un saknēm ar ārstnieciskām īpašībām. Recepte tiek rūpīgi sargāta – tā esot zināma tikai dažiem kartūziešu mūkiem (Orde de Chartreuse).

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, kuru veido sarežģīta garšaugu, garšvielu, medus un stiprā alkohola kombinācija.

Neierastais ābolu obstlers

Laikā, kad radu, draugu, paziņu un sociālo tīklu burbulī galvenais jautājums ir "Vai tev nevajag ābolus?", pastāstīšu par kādu mums mazāk pazīstamu ābolu brendiju – obstleru.

Sārtie dzērveņu uzlējumi

Tik izcilu dzērveņu ražu kā šogad "savā" purvā – ne dārzā mākslīgi veidotā, bet tuvākajā savvaļas purvā –, līdz kuram no mājas visvieglāk aizbraukt ar mašīnu, sen neesmu redzējis. Ogas burtiski pašas lec grozā. Lielas, tumšas un skaistas.

Atvasaras kokteiļi

Septembris mūs šogad lutina ar siltu sauli un īstu atvasaru, tāpēc, turpinot rakstu sēriju par kokteiļiem, piedāvāšu augļu kokteiļus atvasaras izbaudīšanai. To sastāvā izmantojami augļi, kas tagad, rudens sezonā, pieejami dārzos un veikalos

Rūgtie kokteiļi

Vasara šogad turpinās arī septembrī, un laika prognoze sola, ka tā Latviju vēl tik drīz nepametīs, tāpēc turpinās arī kokteiļu laiks. Šoreiz stāstīšu par rūgtajiem kokteiļiem, kas tiek gatavoti, izmantojot zālīšu balzamus, uzlējumus un liķierus.

Kokteilis – leģenda

Par daudziem kokteiļiem var teikt – kultūras vēstures kontekstā ir labi zināt to nosaukumus, izcelsmi un vismaz nojaust par sastāvdaļām, bet ir viens kokteilis, kurš jāzina un jābūt pagaršojušiem visiem. Tas ir kokteilis Manhattan.

Tropiskie punši, svizli un kašasa

Pirms dažām nedēļām šajā slejā stāstīju par atvēsinošajiem punšiem. Punšs var būt gan auksts, gan karsts dzēriens, taču biežāk tas ir tropu kokteilis ar krietnu devu augļu sulas.

Vēsie punši un sangrija

Pagājušajā reizē stāstīju par augļu bolēm, bez kurām vasaras vidū, kad vietējo augļu ir visvairāk un tie ir visgatavākie, nav iedomājama neviena ballīte. Šoreiz turpināšu par līdzīga stila dzērieniem.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide