Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 4. janvāris
Spodra, Ilva, Ilvita

Receptes

Ābolu rozītes © DIENA(3)

Ceptu ābolu smarža ir signāls - rudens klāt! Ierasts izdobt ābolam vidiņu, sapildīt tur cukuru un kanēli un mieloties, papildinot ar saldējuma cepurīti. Bet šīs ābolu rozītes ir kaut kas pa vidu starp ceptu ābolu un plātsmaizi, taču mazāk grēcīgas par pēdējo, ja jūsu mērķis ir ieturēt sportisku ķermeņa formu.Pagatavošana ir visai vienkārša - no mīklas izveido groziņu, to liek mafinu cepamajā formā, pārkaisa ar brūklenēm, un no plānās šķēlītēs sagriezta ābola veido rozes zieda formas. Uzber kanēli, cukuru un riekstus. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr kļūst zeltaini.

Franču mērces Vinaigrette vasaras uznāciens © DIENA

Franču vinaigrette ir emulsijmērce, kuras galvenās sastāvdaļas ir eļļa un etiķis un ko visbiežāk izmanto kā salātu aizdaru. Mērcei, kuras nosaukums nāk no ķīmijas grāmatām, sezona sākas, kad salātu zaļumus var plūkt tieši no dobes, bet tomāti, gurķi un paprika nogatavojušies ar saulstariņu un lietus lāšu pieskārienu. 

Zaļie salāti pie desiņām © DIENA(1)

Šīs gardās, veģetārās receptes autore ir uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Par zaļajiem salātiem viņa saka – perfekta salsas stila mērce pie desiņām, falafeliem, mīklā ceptiem dārzeņiem u. tml. Sastāvdaļas vislabāk rīvēt ar rīvi, kas veido salmiņus (kā korejiešu burkānu salātiem), vai ar rupjo dārzeņu rīvi.