Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 4. janvāris
Spodra, Ilva, Ilvita

Receptes

Šefpavārs iesaka ātras un gardas marinējumu receptes © DIENA(5)

Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles, iesaka šefpavārs Kaspars Jansons.

Piedegums, dūmi, pelni un ogles - jaunākās aromātu tendences ēdienos © DIENA(6)

Virsrakstā minētās ir jaunākās aromātu un garšu tendences ēdienos un dzērienos. Ne gluži jebkurš piededzis ēdiens, kas pārvērties oglē, līdz to vairs nav iespējams atkasīt no cepamtrauka dibena, būtu galdā ceļams. Taču ar nodomu apsvilinātas vai piededzinātas detaļas noteikti arvien biežāk parādīsies nevainojami servētos ēdienos. Līdz ar jaunām tehnikām mājas virtuvē ienāk arī jauni rīki – virtuves deglis un rokas pārtikas kūpinātājs, bet atgriežas gāzes degļi.