Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Receptes

Gardas uzkodas Jaungada sagaidīšanai © DIENA(1)

Visticamāk, noticis kā parasti - garajās Ziemassvētku brīvdienās tā īsti no svētku galda nav sanācis piecelties. Bija gan zirņi, gan pīrāgi, gan cepetis, gan kāposti. Tātad ēsts ir gana! Tāpēc, sagaidot Jauno gadu, restorāna Ostas skati šefpavāram Ingmāram Ladigam lūdzām idejas vieglām uzkodām - kurās daudz zaļumu, kuras ballējoties var viegli paņemt rokās.

Svētku recepte: Piparkūku siera kūka © DIENA(2)

Piparkūku siera kūkaSastāvdaļas: 200 g piparkūku; 50 g sviesta; 500 g mascarpones siera vai kāda cita svaigā siera bez piedevām;4 ēd. k. pūdercukura;3 olas; 1 laims; mandarīni; kanēlis, piparmētras.Pagatavošana:1. Sablendē vai smalki saberž piparkūkas un sajauc ar istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu.

Svētku recepte: Sautēti Ziemassvētku kāposti ar āboliem un cūkas cepetis © DIENA(2)

Sautēti kāposti ar āboliem:Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 1 liels, salds ābols;1 vidējs burkāns; 2 vidēji lieli sīpoli; 500 g skābētu kāpostu; nedaudz melno piparu, sāls un cukura, buntīte pētersīļu.Pagatavošana:1. Uz pannas apcep sīpolus un rīvētus burkānus, liek katliņā kopā ar kāpostiem, pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens tik tikko pārklātu kāpostus.