Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. janvāris
Rota, Juliāns, Zigmārs, Digmārs

Receptes

Septiņi siera pasniegšanas noslēpumi

Siers garšojot daudz labāk, ja pasniegts glīti un acīm baudāmi. Trikāta Siera akadēmija sadarbībā ar šefpavāru Jevgeniju Ponomarjovu atklāj septiņus noslēpumus, kā pasniegt sieru gan acīm, gan vēderam tīkamā veidā. Pamata nosacījums - uz siera plates jābūt vismaz trīs sieru veidiem. Katru sieru griez citādākKatru sieru jāgriež citādāk, piemēram, mīksto sieru sagriez smalkos, nelielos trijstūrīšos, sieru ar zilo pelējumu var rūpīgi salauzt ar rokām – tā tas garšos vislabāk.

Avokado krēma deserts(3)

Sastāvdaļas: viens paliels avokado, 120 ml piena, 60 ml cukura, pustējkarote vaniļas ekstrakta.

Pasta ar murķeļiem © DIENA(6)

Pavāra Valtera Zirdziņa restorāna ēdienkartē jau otro nedēļu manāmi ēdieni no pavasara sēnēm - slavenajiem murķeļiem jeb lāčpurniem. Nedēļas nogalē restorāna komanda pati devās izpētīt, kas labs mežā atrodams pavasarī un ko no tā likt uz galda. Valteram patīk turēties pie gardumiem no mūsu dabā sastopamajiem labumiem, mazliet paeksperimentējot ar izpildījumu.