Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. janvāris
Rota, Juliāns, Zigmārs, Digmārs

Receptes

Lieldienu receptes miltu neēdājiem: Jauns veids, kā pagatavot miežu putraimus

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 60 g miežu putraimu, 80 g jauno kartupeļu, 350 ml olīveļļas, 1 g lauru lapas, 3 g diļļu, 5 g raudenes, 150 g murķeļu, mazs zariņš timiāna, 1 ķiploka daiviņa, 100 g rukolas, 60 g ciedru riekstu, mazliet pētersīļu, 60 g Parmezāna, 120 g kazas siera, mazliet melno piparu un sāls. Murķeļu vietā var izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikāta Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā var lietot Monterīgo sieru.

Lieldienu receptes: Olu krēms ar auzu pārslām

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 200 g Mascarpone, 5 g Burbonas vaniļas, 100 g auzu pārslu, 10 g sviesta, 20 g cukura, 60 g olu dzeltenuma. Alternatīva Burbonas vaniļai varētu būt vaniļas cukurs.

Lieldienu receptes: Plaucēta zosu ola uz pufīgas mannas ciabatas(1)

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 3 zosu olas, 25 g baltvīna etiķa, šķipsniņa sāls, 175 g miltu, 5 g mannas graudu, 12,5 g cukura, 3,5 g sausā rauga, 12,5 g olīveļļas, 100 g ūdens, 50 g spinātu, 5 g sviesta, 1 g muskatrieksta. Zosu olas vietā var izmantot vienu vistu olu.

Lieldienu receptes: Grūbu un meža ķiploku putra ar mīksti vārītām paipalu olām un grauzdētiem valriekstiem

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 100 g grūbu, 40 g meža ķiploku, 60 g ciedru riekstu, 40 g Parmezāna siers, 60 g olīveļļas, 6 paipalu olas, 5 g valriekstu, 15 g spinātu, grams lauru lapu, sāls un pipari. Lakšu vietā var izmantot baziliku. Paipalu olas var aizstāt ar vistu olām (viena paipalu ola ir ¼ vistas olas), bet Parmezāna vietā var izmantot Monterīgo sieru.