Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Receptes

Vieglas, taču sāta sajūtu sniedzošas aukstās zupas © DIENA

"Latvijā klasiska vērtība, protams, ir aukstā biešu zupa. Tomēr kombinējot dažādus sezonas produktus, kā arī piedevas, iespējams iegūt jaunas, pārsteidzošas garšas nianses, vienlaikus padarot ikdienas ēdienkarti daudzveidīgāku," saka LIDO šefpavāre Ilga Joma. "Tā kā daudziem bietes negaršo, esam sākuši eksperimentēt un gatavot citas aukstās zupas, piemēram, auksto gurķu zupu."

Septiņi siera pasniegšanas noslēpumi

Siers garšojot daudz labāk, ja pasniegts glīti un acīm baudāmi. Trikāta Siera akadēmija sadarbībā ar šefpavāru Jevgeniju Ponomarjovu atklāj septiņus noslēpumus, kā pasniegt sieru gan acīm, gan vēderam tīkamā veidā. Pamata nosacījums - uz siera plates jābūt vismaz trīs sieru veidiem. Katru sieru griez citādākKatru sieru jāgriež citādāk, piemēram, mīksto sieru sagriez smalkos, nelielos trijstūrīšos, sieru ar zilo pelējumu var rūpīgi salauzt ar rokām – tā tas garšos vislabāk.

Avokado krēma deserts(3)

Sastāvdaļas: viens paliels avokado, 120 ml piena, 60 ml cukura, pustējkarote vaniļas ekstrakta.