Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Receptes

FOTO: Receptes rudenīgi latviskai maltītei © DIENA

Pēc kārtīgas lapu grābšanas un kārtīgas fiziskas izlocīšanās pēdējos dārza darbos - labi garšos Latviskas un rudenīgas maltītes. Receptes iesaka Ingmārs Ladiga, restorāna Ostas skati šefpavārs. 

Dienas recepte: Gards ķirbju krēms

Nepieciešamās sastāvdaļas: 1 kg skāba krējuma, 1/4 vidēja izmēra ķirbja, 1 citrons, 10 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote kanēļa, 2 paciņas želatīna.Pagatavošana: 1. Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos un ūdenī vāra, kamēr mīksts. Želatīnu aukstā ūdenī uzbriedina. Skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pierīvē citrona miziņu, pieliek kanēli.2. Kad ķirbis izvārījies, to nokāš, atdzesē, var izberzt caur sietiņu. Ķirbja masu sajauc ar krējumu, pielej ūdens peldē izkausētu uzbriedināto želatīnu.3. Visu samaisa, salej bļodiņās un liek ledusskapī sastingt. Var pasniegt ar ķīseli vai saldu mērci.

Gardas oktobra pusdienas © DIENA

Ir tas patīkamais brīdis, kad dārzi novākti, dārzeņiem pilni apcirkņi un ķirbjiem skapjaugšas vai verandas - viss vēl svaigs, pēc rudens smaržojošs, apetītlīgs un vitamīniem pilns.