Gribi vai negribi, vasara tuvojas izskaņai un arī alus sezona – noslēgumam. Ar šo rakstu noslēdzu šīs vasaras ieskatu pasaules alus stilos un vēsturē, kas iesniedzas vēl pirms mūsu ēras un teju visos kontinentos.
Našķoties dažkārt nemaz nav slikti, protams, saprātīgi un ar kvalitatīviem gardumiem. Tumšā šokolāde uzskatāma par vērtīgu antioksidantu, dzelzs, magnija, vara un šķiedrvielu avotu. Tā uzlabo koncentrēšanās spējas un paaugstina serotonīna daudzumu smadzenēs, tātad – uzlabo garastāvokli. Papildināta ar riekstiem un dabas veltēm, tā ir vērtīgs enerģijas avots.
Ja paļaujamies uz Tomu Brici, tad šonedēļ, iespējams, esam aizvadījuši pēdējos 30 grādus šajā vasarā. Arī alus baudīšanas sezona pamazām tuvojas izskaņai. Un arī es pamazām tuvojos alus seriāla noslēgšanai šajā slejā – šoreiz nedaudz pastāstīšu par alus izcelsmi un vēsturi teritorijās, kas ietver mūsdienu Tuvos Austrumus un Eiropu, bet nākamajā reizē citas pasaules daļas – Āfriku, inku zemes, Indiju.