Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Melleņu pilni vēderi

Trīs receptes ar meža vai dārza mellenēm.

Vispirms mellenes mellām mutēm jāēd svaigas. Kad tās vairs nevar vēderā iedabūt, atlikušās jācep kūkās.

Melleņu un siera krēma kūciņām var izmantot arī kantaino tostermaizi, ja nu gadījumā saldētā mīkla nav pa rokai. Arī no tostermaizes viegli sarullēt rullīšus.

Par Ņūfaundlendas melleņu sacepumu – Kanāda ir dārza melleņu zeme, un šis sacepums ir viens no populārākajiem, ko no tām gatavot.

Melleņu friandes (friands) nāk no Austrālijas. Tām ir gaisīga struktūra, un tās parasti neglazē – patīkams kompromiss starp mafinu un mazkūciņu. Un sviests nav jāputo! Teorētiski var izmantot saldētas mellenes, bet tad ieteicams tās atlaidināt un nokāst, lai sula neatšķaidītu mīklu.
 


Melleņu friandes

Sastāvdaļas: 100 g izkausēta un atdzesēta nesālīta sviesta, 125 g pūdercukura, 25 g miltu, 85 g maltu lobītu mandeļu, 3 nelielu olu baltumi, 1 tējk. rīvētas citrona mizas, sauja svaigu melleņu
1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu bagātīgi ieziež sešas mafinu veidnes. Iesijā bļodā pūdercukuru un miltus. Pievieno mandeles un ar rokām visu vienkārši sajauc.
2. Olu baltumus sakuļ līdz mīkstām putām. Miltu maisījumā izveido iedobi un ielej tur putotos olu baltumus, citrona mizu un kausēto sviestu. Viegli izmaisa (nepārkult!).
3. Mīklu ar karoti liek veidnēs un pārkaisa ar mellenēm. Cep 15–20 minūtes krāsnī, kamēr zeltaini brūnas un pēc taustes stingras. Izceptās friandes nedaudz atdzesē veidnē un pasniedz.

Ņūfaundlendas melleņu sacepums

Sastāvdaļas: 500 g melleņu vai citu ogu, 45 g miltu, 2 olas, 115 g cukura, 125 ml piena, 1 ēdamk. vaniļas cukura, šķipsna sāls, sviests vai eļļa veidnes ieziešanai, pūdercukurs pārkaisīšanai
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2. Vidēji lielu cepamo veidni ar augstām malām ieziež ar sviestu vai eļļu un ieber tajā izvēlētās ogas.
3. Miltus iesijā bļodā.
4. Vienai olai atdala dzeltenumu no baltuma, dzeltenumam pievieno otru olu, cukuru, pienu, vaniļas cukuru un visu sakuļ gaišās putās.
5. Olu un piena masu pakāpeniski sajauc ar miltiem un sakuļ gludu mīklu.
6. Olas baltumu ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
7. Mīklu pārlej ogām un cep cepeškrāsnī 45 minūtes.
8. Sacepumu nedaudz atdzesē, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu un siera krēma kūciņas

Sastāvdaļas: 4 plāksnes saldētās mīklas, 200 g melleņu, 60 g sviesta, 50 g cukura, 1 citrona miziņa, 1 tējk. svaigi spiestas citrona sulas, 120 g krēmsiera (maskarpone vai līdzīgs), 2 ēdamk. pūdercukura
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo cepamo pannu, izklājot to ar cepamo papīru. Atlaidina saldētās mīklas plāksnes.
2. Uz smalkas rīvītes norīvē citronam miziņu un šķīvī sajauc to ar cukuru.
3. Katru mīklas plāksni ar rulli plāni izrullē.
4. No citrona vienas puses izspiež nedaudz sulas, ko sajauc ar mīksto sieru, pievienojot arī pūdercukuru. Bļodiņā izkausē sviestu.
5. Katru izrullēto plāksni apziež ar ēdamkaroti siera un citronu krēma, maliņu atstājot brīvu, pa virsu liek karoti melleņu. Sarullē, pārziež ar kausētu sviestu, sagriež gabalos. Pārkaisa ar cukura un citrona miziņas maisījumu. Kārto uz cepamās pannas.
6. Liek krāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz rullīši kraukšķīgi un zeltaini. Pasniedz siltus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko