Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Receptes marta saldināšanai

Lido šefpavārs Aleksandrs Puškins, sagaidot 8. martu, piedāvā trīs ļoti gardus desertus

Pat ja 8. martu neplānojat atzīmēt ar īpašu svētku galdu, šie gardie, atsvaidzinošie un ļoti vienkārši pagatavojamie deserti būs lielisks našķis arī citās šī pavasara dienās. Sastāvdaļas ir vienkāršas, viegli nopērkamas katrā stūra veikaliņā. Lai pagatavotu, vajadzīgs vienīgi blenderis, plīts virsma un nieka pusstunda laika. Lai labi garšo! – novēl Lido šefpavārs Aleksandrs Puškins.

Banānu laiviņas ar šokolādi

Sastāvdaļas 2 personām: 100 g tumšās šokolādes, 60 g riekstu (lazdu vai citu), 2 banāni, dekorēšanai – zemenes, piparmētra

1. Sadrupina un uz pannas apcep riekstus.

2. Pagatavo šokolādes masu – šokolādi salauž gabaliņos un, nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē.

3. Kad šokolāde pilnībā izkususi, tai pievieno lielāko daļu riekstu un visu viegli samaisa.

4. Katru banānu sagriež trīs vienādās daļās, izgrebj tiem vidusdaļu un pilda ar šokolādes un riekstu masu, pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem.

5. Pasniedzot banānus dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņu.

Biezpiena deserts ar marmelādi

Sastāvdaļas 2 personām: 200 g biezpiena, 30 g skābā krējuma, 20 g cukura, 60 g marmelādes; zemeņu mērcei – saldētas vai svaigas zemenes, cukurs pēc garšas

1. Vispirms pagatavo biezpiena masu – biezpienu ieliek traukā, pievieno tam krējumu un cukuru. Ar blenderi visu sablendē viendabīgā masā.

2. Marmelādi sagriež mazos kubiņos un pievieno biezpiena masai. Visu viegli samaisa.

3. Gatavo zemeņu mērci – zemenēm notīra lapiņas, liek traukā, pievieno cukuru un sablendē.

4. Pasniegšana: glāzē lej pagatavoto zemeņu mērci, liek biezpiena masu (ieteicams izmantot konditorejas maisiņu), dekorē ar zemenēm un piparmētru.

Zemeņu un kokosa piena zupa ar saldējumu

Sastāvdaļas 2 personām: 150 g zemeņu, 100 ml kokospiena, 25 g cukura, 5 g svaigi spiestas citrona vai laima sulas, 40 g ananasu, 50 g saldējuma, dekorēšanai – piparmētra

1. Blendera traukā liek notīrītas zemenes, pievieno kokosa pienu, cukuru, svaigi spiestu citrona sulu un sablendē.

2. Notīrītu ananasu sagriež trīsstūra gabaliņos.

3. Pasniegšana: šķīvī lej zemeņu un kokosa piena zupu, liek saldējumu un dekorē ar ananasu gabaliņiem, piparmētru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenas zupas

Tradicionālas ziemas zupu receptes no visas Eiropas.

Noslēpumainā Šartrēze

Vēl viens slavens un īpašs emulsijas liķieris ir franču Chartreuse – šartrēze, augu liķieris, kas tiek gatavots no vairāk nekā 130 dažādiem augiem, zālītēm un saknēm ar ārstnieciskām īpaš...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko