Viens no konceptiem ir Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas 3. kursa audzēknes Inutas Graudiņas ideja SAMAG. Tās pamatā ir ergonomiski izstrādāts, magnētisks aksesuārs, kas novērš iespējamās un nevēlamās virtuves trauku kustības uz plīts virsmas, pasargājot tos no nevēlamas pārbīdīšanas vai sagāšanās. Otrs - Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Kristīnes Bulas dizaina koncepts COCO, kas ir atraktīvs risinājums gaisa atsvaidzināšanai ar iecienītākajiem savvaļas augu aromātiem un putekļu absorbēšanai. COCO vienlaikus ir gan praktisks un aromātisks interjera aksesuārs, gan dzīvestelpas dekors.
"Saņēmām pieteikumus no 29 pasaules valstīm," norāda Electrolux dizaina direktors Tomass Johansons. "No 1700 pieteiktajām idejām tās 105, kuras izvirzījām tālākai attīstīšanai, ir pārliecinošas un pārdomātas, lai nākotnē ēst gatavošanu, uzkopšanu un gaisa attīrīšanu padarītu vēl iedvesmojošāku.”
Šogad dizaina konceptu izstrādes tēma bija Iedvesmojošā dzīve pilsētā, ko bija iespējams izvērst trīs tematiskos virzienos – kopīgā ēst gatavošana, svaigais gaiss vai vieglā uzkopšana. Šogad konkurss norisinās piecās kārtās, ļaujot dalībniekiem pilnvērtīgi izstrādāt dizaina konceptu no idejas līdz funkcionālam risinājumam. Otrajā kārtā nokļuvušos dizaina konceptus līdz šī gada 1. maijam autori pilnveidos, lai pēc tam tos atkal izvērtētu Electrolux dizaina profesionāļu žūrija, izvēloties TOP50+ darbus, kas nonāks nākamajā konkursa kārtā. Vienlaikus katrs dizaina koncepts piedalās arī publiskā balsojumā, iegūstot visvairāk balsu, tie automātiski nonāk trešajā konkursa kārtā.
TOP100+ dizaina koncepti ir apskatāmi konkursa vietnē: