Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. jūlijs
Henriks, Henrihs, Egija, Egmonts, Egons

SestDienas receptes

Vienkāršas baudas

Ko tad vasarā cilvēkam vajag? Nekādus cepešus un mērces, vai ne? Kaut ko vieglu, kraukšķīgu, garšīgu un aromātisku… Galvenais, viegli pagatavojamu! Lūk, divas vienkāršas receptes!

Ātri un garšīgi

Kolīdz beidzās auksto zupu mēnesis jūnijs, ieradās vasara un pasmējās, ka tieši tagad taču vajadzētu sākt auksto zupu gatavošanu! Tā mēs nedarīsim gan, jo ir arī citi vasaras labumi – piemēram, jaunie dārzenīši un ogas. Būs garšīgi!

Vasaras laime

Cerot uz siltu un saulainu jūniju, pasludinām šo mēnesi par auksto zupu mēnesi! Ja nu tomēr būs vēsi, receptes var vienkārši piefiksēt nākotnei, jo vai nu tā būs, ka mūs nepārsteigs karstas vasaras dienas, kad garšīga, atspirdzinoša aukstā zupa ir vienīgais sapņu ēdiens? Bet katram gadījumam būs arī kāda recepte uzkodām – šoreiz kārtainās mīklas maizītes, kas labi garšo pie aukstās zupas.

Sāļie un saldie

Beidzot sācies silts laiks, un visiem gribas baudīt dārza svētkus, īpaši nenopūloties virtuvē, vai ne? Tāpēc galdā šoreiz celsim kaut ko vienkārši pagatavojamu: sāļos salātus ar grilētiem cukīni un halloumi sieru un saldos augļu salātiņus.

Kādi ir tavi mīļākie salāti?

Tā kā man šonedēļ ir dzimšanas diena, izmantoju situāciju pateikt kaut ko par saviem mīļākajiem salātiem. Bērnībā tie noteikti bija tomāti ar krējumu un sāli, bet, tā kā patlaban nav tomātu sezona, neieteiktu tādus gatavot. Tāpēc dalos ar jauno kāpostu salātiem, kas vienmēr garšojuši, un arī klasiskiem vācu kartupeļu salātiem – tiem ir simt variāciju katrai gaumei!

Sātīgie salāti

Turpinās pavēsais maijs, tāpēc abas salātu receptes šoreiz sātīgas – vienā par sātu parūpējas vistas gaļas piedeva, otrā – jaunie kartupelīši. Abās receptēs izmantoti marinēti kaperi, kā arī kaperu marinādes piedeva, kas salātiem piešķir tīkami sāļīgu noti.

Māmiņdienas gardumi

Šomēnes gatavosim salātus – gan svaigus, zaļus un kraukšķīgus, gan siltus un sātīgus, ar dažādiem aizdariem un mērcītēm. Protams, pa starpu būs arī kāda cita recepte, piemēram, kūka, jo maijā ir gana daudz svinamu dienu, sākot ar Māmiņdienu un beidzot ar izlaidumu sākuma laiku.

Labās nezāles un skābenes

Nātres, gārsas un pieneņu lapas jau pieejamas pārpārēm – atrodi tik tīru dabas nostūri un šķin! Daba piedāvā labumus par velti, grēks būtu nepacienāties ar veselīgiem zaļumiem, vai ne? Bet dārzos daudziem jau pirmās skābenītes – ja ne dobēs, tad siltumnīcās jau ir, un, starp citu, redzēju arī lielveikalā, iepakotas kā salātus kastītēs.

Garšīgas Lieldienas!

Svētki ir izņēmums, tāpēc mēneša tēma "pirmie, svaigie, zaļie" šoreiz paliek otrā plānā. Galdā un saulītē celsim vieglu kūciņu un pašgatavotu majonēzi. Tomēr, arī svinot Lieldienas, neaizmirsīsim par kraukšķīgiem un veselīgiem zaļumiem!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide