Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

SestDienas receptes: Uzkožam pirms lielā rudens!

Nākammēnes sāksim gatavot ko pamatīgāku un rudenīgāku, tāpēc, pavadot septembri, piedāvāju vienkāršas, bet garšīgas uzkodas ar diviem dažādiem sieriem. Abi sieri ir pilnīgi atšķirīgi, tāpēc ceru, ka būs trāpīts dažādās gaumēs

Kazas siera smēriņš ar tomātiem un baziliku

Pieredze liecina, ka garšo gan vecākās un vidējās paaudzes konservatīvajiem, gan jauniešiem. Kazas siera interesantā garšas nots, kas ne visiem ir pa prātam, acīmredzot ievijas tomātu un bazilika plīvurā!

10 minūtes/ 1 bļodiņa / elementāri 

Sastāvdaļas

  • 150 g mīkstā kazas siera
  • 70 g svaigā krēmsiera
  • ap 50 ml olīveļļas
  • 6–8 šķēlītes saulē kaltētu tomātu eļļā (bez eļļas)
  • sauja svaiga bazilika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls
  • melnie pipari pēc garšas

Gatavošana

1. Abus mīkstos sierus liek blenderī, pielej olīveļļu un sablendē viendabīgā masā.

2. Pievieno bazilika lapiņas, saulē kaltētos tomātus, ķiplociņu un blendē, līdz iegūta vēlamā konsistence. Pēc vajadzības var pieliet vēl olīveļļu.

3. Pasniedz ar grauzdētām maizītēm, bet ļoti labi garšo ar grilētiem dārzeņiem, var arī ar pastu. 


 

Sēņotāju maizītes

Šajā receptē vislabāk iederas sviestā apceptas šķēles no mazām, tvirtām baraviciņām, bet, ja nu izdevies salasīt tikai bekas, nekas – arī būs garšīgi! Galu galā nav ne vainas arī šampinjoniem. Bet sieru gan nevajadzētu aizstāt ar citu – grijēram tomēr ir īpaša nots, kas kopā ar sēnītēm skaisti rezonē garšas kārpiņās!

20 minūtes/2 porcijas/ viegli 

Sastāvdaļas

  • 2 mīļākās tostermaizes (vai citas maizes) šķēles
  • 2 mazas, tvirtas baravikas vai beciņas
  • sviests apcepšanai
  • sāls un pipari pēc garšas
  • ķiploku pulveris (ja vēlas)
  • 4–6 valriekstu kodoli
  • Gruyère siera šķēles grilētas vai ceptas tomātu un kabaču šķēles
  • svaigs timiāns

Gatavošana

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Kamēr silst, baraviciņas sagriež gareniski šķēlītēs un apcep pannā izkausētā sviestā. Pārkaisa sāli un piparus.

2. Maizes šķēles viegli apgrauzdē tosterā. Uz tām smuki kārto apceptās sēnītes, pārber sakapātus valriekstu kodolus, pārkaisa mazliet ķiploku pulvera un pa virsu liek aromātiskās siera šķēles.

3. Maizītes iešauj cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, līdz siers skaisti pārkūst. Tikmēr grilpannā vai parastā pannā apcep tomātu un kabaču šķēles.

4. Pasniedz siltas, ar dārzeņu šķēlēm pa virsu un pārkaisītām svaiga timiāna lapiņām. Piederas arī glāze baltvīna

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata