Viegli apcepti kabacīši ar parmezānu
Recepte, kurā gandrīz nekas nav jādara, bet sanāk ļoti garšīgi. Turklāt var arī improvizēt – pievienot tomātiņus, olīvas vai ko citu, kas garšo
SASTĀVDAĻAS
- 1–2 nelieli kabacīši
- olīveļļa
- 1 ķiplokdaiviņa (vēlams, jaunais ķiploks)
- svaiga rozmarīna zariņi
- sauja smalki rīvēta parmezāna vai cita cietā siera
- mazliet rīvmaizes
- sāls pēc garšas
GATAVOŠANA
1. Kabacīšus noskalo, nogriež galus un pašus sagriež apmēram puscentimetra ripiņās vai vēl uz pusēm (atkarīgs no kabača lieluma).
2. Pannā sakarsē olīveļļu un liek cepties uz pusēm pārgrieztu ķiplokdaivu, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Šādi ķiploks bagātinās eļļu ar savu aromātu.
3. Pievieno pannā rozmarīna skujiņas, sagrieztos kabačus un maisot apcep zeltainus. Izķeksē apceptos ķiploka gabalus (ja nav pretenziju uzkost, var atstāt).
4. Pārkaisa ar rīvēto sieru un rīvmaizi, pieber sāli pēc garšas un tad visu maisot apcep. Bauda, kamēr silts!
Šokolādes krēms ar ogām
Ik pa laikam vajag arī desertu, tāpēc jauno dārzeņu mēnesī iekļausim arī pa kādai receptei ar ogām. Šī ir vienkārša un garda, bet krēmu var izmantot arī smērēšanai biskvīta kūkās
SASTĀVDAĻAS
- 1 tāfelīte tumšās šokolādes ar vismaz 60% kakao
- 2 tāfelītes piena šokolādes
- 300 ml saldā krējuma
GATAVOŠANA
1. Šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu.
2. Katliņu liek karsta ūdens peldē un maisot izkausē šokolādi, līdz veidojas viendabīga masa.
3. Silts šokolādes krēms būs līstošs, bet, ja tam ļaus atdzist istabas temperatūrā un pēc tam vēl paturēs ledusskapī, masa sabiezēs un kļūs līdzīga nutellas krēmam.
4. Pasniedz ar ogām!