Kā zināms, bioloģiskais vecums ir rādītājs, kas demonstrē, cik daudz bojājumu laika gaitā ir uzkrājušies cilvēka šūnās. Pētnieki vēl nespēj izskaidrot, kā tieši teobromīns, kas nesaldinātai šokolādei piešķir rūgtenu garšu, iedarbojas uz cilvēka organismu, tomēr viņi novērojuši, ka vislielāko efektu sniedz šokolāde ar augstu kakao saturu.
«Mēs nesakām, ka cilvēkiem vajadzētu vairāk ēst tumšo šokolādi,» žurnālam Aging sacīja pētījuma autore Džordana Bela no Londonas Karaliskās koledžas, «bet šis pētījums var palīdzēt mums saprast, kā ikdienas pārtika var būt ceļš uz veselīgāku un ilgāku dzīvi.» Viņa atgādina, ka pat tumšajā šokolādē var būt augsts tauku un cukura saturs, kas nozīmē, ka to vajadzētu ēst mēreni, kā daļu no sabalansēta uztura.

