Kafiju ejam dzert uz salonu.Pēc tam mūs gaida ledusskapis vīna ― tādās mērvienībās nekad iepriekš vīnu neesmu mērījusi. „Tas viss jums!” Taču ātri vien saprotam ― ja gribi, lai nākamajā rītā galva strādā, nevis plīst pušu, laikus jāpāriet uz ūdeni.Solvita Smiļģe bija devusies uz vīna skolu muižā Château Magnol, lai bezrūpīgā gaisotnē iepazītu šī dzēriena pazinēju gudrības. Kā gājis latvietei franču vīna ekspertu sabiedrībā, un kādos piedzīvojumos tur bija iekūlušies arī Āzijas valstu pārstāvji un krievi – lasiet Sestdienā!
Vai zināt, kā garšo pussimt gadu vecs Bordeaux?
Greznas telpas, daudz brīva laika, tikko paēstas sātīgas franču vakariņas, kas neiztrūkstoši sākas ar kādu dzirkstošu vai saldu, vai rozā vīnu aperitīvā, turpinās ar zivs vai gaļas uzkodām, kam seko pamatēdiens (medījums, pīle, vista u.c. ar piedevām), tad siera plate ar trīs veidu sieriem (parasti kāds zilais, brie tipa un kazas vai aitas), bet noslēgumā deserts ― kūka vai saldēdiens.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.