Ēst? Par ķirbja galveno vērtību līdz šim uzskatīju tajā gandrīz neesošās kalorijas. Laiku pa laikam, kad mēģinu izdomāt ēdienus ar lielām porcijām, bet maz kalorijām, vāru mannas/ķirbju putru, uz 500 g ķirbja ņemot 50 g mannas. Krāsa skaista, garša ciešama - esmu sevi apmānījusi.
Birutas Ozolas virtuvē kalorijas neviens neskaita. Un, izrādās, no ķirbjiem var pagatavot ļoti garšīgus ēdienus. Birutas receptes baudīju viņas draudzeņu kompānijā un saskaitīju, ka visvairāk komplimentu tika krēmzupai. Ķirbju rausis, kā stāsta Biruta, esot tradicionāls gardums Pateicības dienā Kanādā. Savukārt es nespēju iztikt bez vairākām (!) papildporcijām ķirbja taizemiešu gaumē.